Naslovna > Automobili > Lancia > Ypsilon > Spremaju se novi Ypsilon, Delta i Aurelia

Lancia daje informacije o nadolazećim modelima

Spremaju se novi Ypsilon, Delta i Aurelia

Lancia će od 2028. godine biti dostupna samo kao EV, što znači da je to datum kada će hibridna varijanta Ypsilona biti ukinuta. U ranijim najavama spomenuta je i reinterpretacija kultnih elemenata, osvjetljenih rešetki i luksuznih enterijera s retro okusom koji sadrže eko-održive materijale i obilje tehnologije. Lancia je sada otkrila da će dizajn enterijera biti inspirisan modelima Gamma, Thema i Flavia...

Lancia se sprema sprovede u djelo desetogodišnji strateški plan počevši od 2024. godine, uključujući potpuno novu paletu tri modela i njeno širenje na evropskim tržištima. Italijanski brend je otkrio dužine nadolazećih Ypsilona, Aurelije i Delte, kao dio službene najave za imenovanje pet novih brend menadžera u Evropi. Nova generacija Lancia Ypsilon, koja bi trebalo da bude predstavljena 2024. godine sa hibridnim i potpuno električnim varijantama, biće duga oko 4 metra. Ovo predstavlja povećanje u odnosu na njegovog prethodnika od 3.840 mm koji je u prodaji od 2011. i dijeli svoju platformu sa Fiatom 500.

 

 

 


Veća karoserija staviće Ypsilon u jezgro supermini segmenta koji je još uvijek prilično popularan u Evropi. Novi model će biti baziran na STLA Small arhitekturi. Ista platforma će na kraju podržati čitav Stellantisov portfolio malih modela, uključujući Peugeot 208, Opel Corsu, Citroen C3, još neimenovani Fiat supermini, i niz B-SUV-ova. Sljedeći Lancia model će biti Aurelia vodeći model, dugačak 4,6 metara. Za razliku od prethodnih Aurelia modela koji su dolazili u limuzini, kupeu, i kabrioletu, reinkarnacija će usvojiti krosover karoseriju u skladu s dominantnim trendom dizajna. Imaće potpuno električni pogon, a najvjerovatnije će biti baziran na STLA Medium arhitekturi. Lancia nije jedina marka Stellantis sa vodećim crossover modelom, po uzoru na Citroen C5 X i izbjegavajući limuzine kao što je Lancia Thesis.

 


Treći i posljednji model Lancia Renaissance će biti nova Delta, koja će biti predstavljena 2028. godine, dugačka 4,4 metra. Poprimiće oblik kompaktnog hečbeka. Lancia opisuje novu Deltu kao „isklesan i mišićav automobil sa geometrijskim linijama” što nas navodi da verujemo da će to biti moderna verzija originala koji je dizajnirao Giugiaro. Takođe znamo da će biti potpuno električni, vjerovatno baziran na STLA Medium arhitekturi.

 


Lancia će se proširiti na evropska tržišta izvan Italije, stvarajući 100 novih uvoznika u 60 velikih evropskih gradova i kladeći se na optimističnih 50 odsto online prodaje. Da bi to postigla, kompanija je imenovala pet brend menadžera: Paolu Pichierri za Francusku, Niccolò Biagioli za Njemačku, Francesco Colonnese za Španiju, Patrice Duclos za Belgiju i Luksemburg i Patrick Zegwaard za Holandiju. Raffaele Russo je ponovo potvrđen za brend menadžera za Italiju, a Roberta Zerbi, šef Lancia brenda za Evropu, biće komercijalni koordinator u regiji.

Datum objave: 23/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook