Naslovna > Automobili > Audi > S3 > Spreman za tržište

Audi S3 2020

Spreman za tržište

Audi S3 četvrte generacije je uhvaćen okom kamere tokom testne vožnje na stazi u Nurburgringu, bez kamuflažnog pokrova. On bi se trebao pojaviti u salonima krajem ove godine, predstavljajući „svježu“ konkurenciju modelima BMW M135i i Mercedes-AMG A35...

Kozmetičke izmjene u odmosu na standardni Audi A3 su obimne. Kupci dobijaju set aluminijumskih naplataka većih dimenzija, agresivniji prednji branik, šire bočne zaštite, novi zadnji difuzor i zaštitni znak performantne serije četvorostruki izduvni sistem. Hatchback modeli dobijaju i veće krilo zadnjih vrata,a limuzina dobija spojler na poklopcu prtljažnika.

 

 

 

 

U unutrašnjosti kupci dobijaju uobičajeni spisak Audijeve S opreme koja uključuje sportska sjedišta, upravljač i aluminijumske papučice. Kao i standardni A3, performantni modeli dobijaju 10,1-inčni infotaiment sistem osjetljiv na dodir i 12,3-inčnu digitalnu instrument tablu. Oba sistema bi trebala biti nadograđena jedinstvenom grafikom koja je specifična za S model. Audi je već potvrdio kako će novi S3 pokretati dvolitarski turbo četvorocilindraš iz prethodne generacije. Ovo znači da će S3 raspolagati sa oko 300 KS i 400 Nm obrtnog momenta, a ubrzanje od nule do 100 km/h će dostizati za oko 5 sekundi.

 

 

 

 

Tokom nedavne testne vožnje, Audijevi inžinjeri su izjavili kako će unapređeni quattro pogonski sistem moći mijenjati obrtni momenat na prednoj i zadnjoj osovini. Sistem kontrole proklizavanja automobila sada može da koči i prednje i zadnje unutrašnje točkove prilikom ulaska u zavoj, što će prema riječima kompanije prilično poboljšati opštu upravljivost vozila. I na kraju, možda najkontraverznije rješenje u novom S3 predstavlja novi akutator zvuka koji reprodukuje sintetizovani zvuk motora u kabinu. Sistem je najglasniji kada se odabere Dynamic režim vožnje i zvuk petocilindričnog agregata stvara poseban utisak prilikom vožnje.

Datum objave: 25/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook