Naslovna > Automobili > Spyker > SUV Hybrid > Spyker Hybrid SUV – u proizvodnji do 2018.

Spyker

Spyker Hybrid SUV – u proizvodnji do 2018.

Tokom odvijanja ovogodišnjeg izdanja Ženeva Motor Showa maloserijski proizvođač automobila Spyker najavio je ofanzivu novih modela.

Spyker je objavio da će na polju pogonskih grupa sarađivati ​​sa Koenigseggom što otkriva velike ambicije. Poslije određenog zatišja dolaze novi modeli među kojima će se nalaziti i SUV sa hybridnom tehnologijom.
Potparol Spykera potvrdio je da je super SUV kako ga oni interior označavaju SSUV u završnoj fazi razvoja te da će prvo službeno pokazivanje javnosti biti idućeg proljeća u Ženevi. Tada će objavljen i plan o proizvodnji.

 

Trenutne pretpostavke '' govore '' o seriji od 200 jedinica što je za proizvođača automobila ovakvog tipa solidna brojka.
Za razliku od dosadašnjeg dobavljača motora Volkswagena i njihovog W12 motora novi će pogonski sklopovi dolaziti od, Koenigsegga kojeg ljubiteljima super sportskih automobila ne treba posebno predstavljati.
Za sada se zna da će Koenigsegg isporučivati ​​V8 SUS motor i elektromotor sa svim potrebnim kompoentama koje pak proizvodi Rimac Automobili iz Svete Nedjelje kraj Zagreba.

 

Datum objave: 03/04/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook