Naslovna > Automobili > SsangYong > XAVL Concept > SsangYong XAVL Concept

SsangYong

SsangYong XAVL Concept

SsangYong će u Ženevi predstaviti XAVL Concept sa 7 sjedišta čija se produkcijska verzija očekuje do kraja iduće godine.

Proizvođač automobila iz Južne Koreje, SsangYong, za Ženevu priprema XALV Concept čiji su temelji kroz studiju XAV udareni 2015. godine na tadašnjem Frankfurth Motor Showu. Na dostupnim fotografijama mogu se primijetiti neki klasični dizajnerski detalji sa modela Korando koji se nalazi pod značkom SsangYonga.
I pored korištenja nekoliko retro detalja cijela je karoserija izvedena od futurističkih linija što se poklapa sa željama modernih kupaca kojima su ovakvi automobili i namijenjeni.

 


Unutrašnjost je izvedena u istom stilu. Zahvaljujući novim multimedijalnim sistemima broj klasičnih prekidača i tastera sveden je na minimum. Neki od preostalih prekidača izvedeno je u ''avionskom'' stilu što je u posljednje vrijeme postao modni trend.
Što se tehnologije tiče zna se da će biti ugrađeni sve trenutno dostupni sistemi za asistenciju vozaču kao i svi sigurnosni sistemi zaduženi za sigurnost putnika i pješaka.
Dimenzijama ali i ostalim karakteristikama XAVL spada između Koranda u Rextona pa tržišni stratezi još razmatraju kako ga ispravno pozicionirati jer se po svaku cijenu želi izbječi kanibalizam među modelima.

 

 

Datum objave: 20/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook