Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Šta čeka atraktivnu limuzinu u narednim godinama

Alfa Romeo Giulia

Šta čeka atraktivnu limuzinu u narednim godinama

Nakon višegodišnjeg prisustva na tržištu sve više se priča kakva budućnost očekuje Giuliu, a najvjerovatniji odgovor je, prvo redizajn i zatim generalno unaprijeđenje u vidu predstavljanja modela nove generacije...

Nakon 6 godina otkako je predstavljena limuzina Giulija je idalje veoma popularan automobil, ali kako bi održali korak sa jakom konkurencijom, u  kompaniji Alfa Romeo su svjesni da moraju da ažuriraju svoj model. Trenutno nema mnogo službenih informacija po ovom pitanju, a jedino što je poznato za sada je to da će krajem naredne godine biti predstavljeno, redizajnirano, facelift izdanje. Ovom prilikom redizajnirana Giulija će dobiti, nove tehnološke postavke i biće stilski unaprijeđena, sve sa ciljem povećanja prodaje.

 

 

 

 

 


Osim dizajnerskih ažuriranja i novih tehnoloških postavki, facelift izdanje moglo bi donijeti i određene novine u paleti pogonskih jedinica,  tako je moguća i ugradnja novog Fiatovog 1.5 Firefly četverocilindraša sa 190 i 215 KS, opremljenog mikro hibridnom tehnologijom od 48 V., a i 2,0-litarski agregat bi takođe mogao dobiti blagu hibridnu tehnologiju, te isporučivati 245, 280 i 330 KS. Najbolji u ponudi uvijek je Quadrifoglio model koji bi mogao biti dodatno ojačan, dok kod dizelskih motora ne bi trebalo biti promjena. Nakon redizajniranog izdanja slijedi predstavljanje potpuno nove generacije, koja bi trebala stići tek 2027. godine.  Nova Giulija će se voziti na potpuno novoj domaćoj platformi STLA, koja će omogućiti da ovaj model dođe sa hibridnim i potpuno električnim verzijama. Krajnji cilj u kompaniji je da limuzina dostigne brojke od 200.000 do 250.000 prodanih jedinica na godišnjem nivou.

Datum objave: 26/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook