Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Šta možemo očekivati u 2020. godini?

Alfa Romeo

Šta možemo očekivati u 2020. godini?

Nakon što su krajem godine dobili osvježene verzije modela Giulia i Stelvio, koji su obogaćeni savremenom tehnologijom, novom multimedijom, kontrolnom tablom, volanom i sistemom autonomne vožnje, mnogi očekuju više novina u 2020., za koju se vjeruje da će biti tranziciona...

Alfa Romeo prije svega računa na novi talas prodaje unaprijeđenih Giulie i Stelvia. Takođe, što se tiče Giuliette, koja predstavlja jedinog predstavnika kompaktne klase, najpopularnija je u Evropi, a uskoro slijedi njeno penzionisanje. Dešavanja u u Alfi umnogome zavise i od dešavanja na nivou FCA-PSA grupacije. Rezultati kompletiranja spajanja  ove dvije gigantske alijanse se očekuje najranije u prvim mjesecima naredne godine, što ostavlja prostora za lansiranje novih modela.

 

Ono što je sigurno, jeste da će u 2020.godini premijerno biti predstavljen kompaktni krosover Tonale, krajem godine, dok se početak prodaje očekuje za 2021. godinu. Na papiru postoje i planovi za treći mali SUV, planiran između 2021. i 2022, za koji se najavljuje da bi mogao da se zove Brennero i koji bi mogao da bude električni model.
Novitet će biti i lansiranje novih modela B i C segmenta, nasljednika modela MiTo i Giulietta. Na ovaj način će se dati mnogo veći izbor potencijalnim kupcima kojima su Giulia i Stelvio preveliki ili preskupi.

Datum objave: 26/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook