Naslovna > Automobili > Rolls-Royce > Ghost > Stari duh za novo doba

Rolls-Royce Ghost

Stari duh za novo doba

Rolls-Royce je omogućio uvid u stil novog modela Ghost u svom animiranom teaser videu...

Potpuno novi Rolls-Royce Ghost će debitovati krajem ove godine, nudeći kupcima novu platformu, unaprijeđeni stil, poboljšanu tehnologiju unutrašnjosti kojima će se predstaviti ciljanoj grupi kupaca. Animirani video zapis govori o važnosti prikupljanja podataka o korisničkoj bazi. Kompanija je otkrila da nova mlađa generacija kupaca ne koristi svoje Ghost modele na nekadašnji „uniformisani“ tradicionalan način.

 

 

 

Na primjer, kompanija je otkrila kako na američkom tržištu mlađi kupci sami voze svoje automobile, a ne vozači po ustaljenom običaju. U međuvremenu, azijski klijenti kompanije pokazali su želju za više moderne tehnologije u vozilima, a obe grupe kupaca su izrazile želju za više „potčinjenijim“ stilom. Sve ovo Rolls-Royce uzima u razmatranje i namjerava da implementira u novom modelu Ghosta. Video teaser je moguće vidjeti na zvaničnim stranicama kompanije Rolls-Royce na društvenim mrežama.

 

 

 

 

 

Poput svog „starijeg brata“, Phantoma osme generacije, novi Ghost se bazira na potpuno novoj platformi kompanije Rolls-Royce pod nazivom Arhitecture of Luxury. Potpuno skalabilna aluminijumska šasija je baza za sve nove modele ovog luksuznog brenda umjesto dosadašnje platforme BMW Serije 7 na kojoj se temeljila prethodna generacija Ghosta. Ispod poklopca motora novog Ghosta može se očekivati najnoviji 6,75-litarski V12 agregat sa parom turbopunjača. Ova pogonska jedinica se već nalazi u modelima Phantom i Cullinan,a po uglednu na njih biće takođe uparena sa osmostepenim automatskim mjenjačem i isporučivaće više od 570 KS. O luksuznoj opremi kabine i čitavom spisku dodatne opreme po starom dobrom običaju brenda Rolls-Royce ne treba trošiti riječi...

Datum objave: 04/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook