Naslovna > Retro > Stari M3 u potpuno novom ruhu

BMW

Stari M3 u potpuno novom ruhu

Zahvaljujući kreativnim inženjerima iz bugarske tuning kuće Viliner, popularni BMW Serije 3 poznatiji kao “kocka” dobio je potpuno novi spoljašnji izgled, a ni enterijer nije pošteđena promjena...

Ljubitelje ovog brenda zasigurno će obradovati informacija da je jedna “kocka” dobila značajno tuning osvježenje. Ovaj legendarni sportski model je opremljen originalnim 'body-kitom' Evolution II, koji je i vrlo rijedak, dok je karoserija obojena u imola crvenu boju. Kako bi se postigla manja težina vozila, prednji branik je izrađen od krabona, pa on sada teži samo 1,200 kg, a sve ukupni utisak dodatno popravljaju BBS 18-inčni naplaci.

 


Ispod poklopca motora tuning model krije 3,2 litarski agregat koji je posuđen iz modela E36, a u stanju je da razvije 317 ks i 350 Nm obrtnog momenta, uparen je sa petostepenim manuelnim mjenjačem, koji navedenu snagu prenosi na zadnje točkove. Bugari su marljivo radili i na unutrašnjosti ovog automobila koji je sada dobio kožnu galanteriju, a primjenjeni dizajn sličan je onom na VW GTI modelima. Zadnja sjedišta u ovom modelu nisu imala mjesta, zbog dodatno ubačenog sigurnosnog kaveza, a zamjena je stigla i za tepihe u vidu metalnih ploča.

Datum objave: 13/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook