Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Stelvio > Stelvio proglašen najljepšim terencem

Alfa Romeo Stelvio

Stelvio proglašen najljepšim terencem

Više od 16.000 čitalaca ovog automobilskog magazina učestvovalo je u ovogodišnjoj „Autonis“ anketi. Birali su između otprilike 100 modela u deset kategorija. Alfa Romeo Stelvio je izabran kao najljepši „Veliki terenac“.

Dizajna modela Alfa Romeo Stelvio ubijedio je čitaoce automobilskog magazina „Auto, Motor und Sport“. Oni su u anketi „Autonis“ izglasali ovaj model za pobjednika u kategoriji „Velika terenska vozila“. Stil i elegancija modela Stelvio, koji je takođe i jedan od najsportskijih modela u svom segmentu, plod su rada brenda Alfa Romeo tj. njegovog dizajnerskog centra Centro Stile.

 

 

„Počastvovani smo što su čitaoci magazina „Auto, Motor und Sport“ dodijelili ovu prestižnu „Autonis“ nagradu modelu Alfa Romeo Stelvio, kao najljepšem terencu u svojoj klasi. Ova nagrada predstavlja priznanje italijanskom dizajnu i našem Alfa Romeo dizajnerskom potpisu koji predstavlja kombinaciju odličnih proporcija, osobenih elemenata i prelijepih, ručno oblikovanih površina“, rekao je Klaus Buse (Busse), šef dizajna FCA grupe za region EMEA. Pored modela Stelvio, magazin „Auto, Motor und Sport“ je prethodno modelima Giulia, MiTo i Giulietta dodijelio nagrade za najljepši automobil u njihovim klasama, a već dvije godine zaredom, nagrada za „Dizajnerski brend godine“ odlazi u ruke brenda Alfa Romeo.

 

Tačno 16.182 čitaoca magazina Auto, Motor und Sport, kao i korisnici digitalnih usluga, su glasali za oko 100 modela podijeljenih u deset klasa u okviru Autonis takmičenja. Rezultat unutar kategorije je bilans odobravanja i negodovanja za svaki model. Svaki učesnik je imao četiri glasa po kategoriji, dva za posebno uspješan dizajn, i dva za manje ubjedljive oblike. Negativni sudovi se stoga broje koliko i pozitivni. Ovi drugi su prevagnuli u slučaju modela Alfa Romeo Stelvio – prvog terenca u istoriji brenda koji je osvojio 20,4 odsto glasova u kategoriji - Veliki terenci.

Datum objave: 04/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook