Naslovna > Automobili > Hyundai > Tucson > Stigao i atraktivni sportski paket

Hyundai Tucson N Line

Stigao i atraktivni sportski paket

Novi Hyundai Tucson dobio je i sportsku N Line opremu koja dizajnersku inspiraciju crpi iz snažne N divizije, te sada izgleda još primamljivije i snažnije...

Hyundai je lansirao novu N Line verziju za svog najnovijeg SUV-a, Tucsona četvrte generacije, koja uvodi nekoliko sportskih dodataka. Kozmetičke korekcije u odnosu na standardnog Tucsona dolaze u vidu seta 19-inčnih aluminijumskih naplataka, zatim tu je prednji razdjelnik, zadnji difuzor i dvostruki izduvni sistem. Kupci takođe dobijaju nešto veći spojler na zadnjim vratima, jedinstvenu rešetku hladnjaka i ekskluzivnu završnu boju Shadow Grey, koja se opciono može kombinovati sa kontrastnim crnim krovom.

 

 


Iznutra, sportski Tucson dobija uobičajenu paletu nadogradnji, koja je dio i ostalih N Line modela. To podrazumijeva N sportski upravljač, nova ručica mjenjača, kao i par sportskih N Line sjedišta. Sportski osjećaj u kabini upotpunjen je i sa aluminijumskim pedalama. Ispred vozača nalaze se dva ekrana po 10,25 inča, od kojih jedan prikazuje instrumente, dok je drugi u funkciji multimedijalnog sistema. Standardni dio opreme je i trozonska klima, kao i grijanje prednjih i zadnjih sjedišta. Što se tiče pogonskih agregata, kupci imaju četiri opcije, a sve su zasnovane na 1,6-litarskom benzinskom agregatu.

 

Još je dostupan i hibridni model, koji koristi kombinaciju 1,6-litarskog benzinca koji uz pomoć elektro motora podiže snagu na 230 KS i 350 Nm obrtnog momenta. Standardni dio ove kombinacije je automatska transmisija sa 6 stepeni prenosa. Na vrhu ponude je plug-in hibrid sa ukupnom izlaznom snagom od 265 KS i 350 Nm. Cijene novog Tucsona sa sportskom N Line opremom još uvijek nisu poznate, a u prodajne salone bi trebalo da stigne ovog ljeta.

Datum objave: 27/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook