Naslovna > Automobili > Toyota > Land Cruiser > Stigao Land Cruiser u redizajniranom izdanju

Toyota

Stigao Land Cruiser u redizajniranom izdanju

Toyota je u Frankfurtu otkrila redizajniranu verziju jednog od najboljih terenaca svih vremena, modela Land Cruiser.

Obzirom da je trenutno aktuelni model na tržištu prisutan od 2009. godine predstavljanje redizajnirane verzije može se smatrati kao odlično tempirano. Iako je na prvi pogled jasno da će nova generacija koristiti jake temelje još uvijek aktulenog modela mora se priznati da su izvedene temeljite promjene.
Dizajnerski je tim imao težak zadatak jer se Land Cruiser prodaje u 190 zemalja širom svijeta te se kao takav treba dopasti večini potencijalnih kupaca. Decentne promjene svih detalja na vanjskom dijelu karoserije djeluju zaista upečatljivo a posebno nova maska motora sa atraktivno dizajniranim svjetlosnim grupama. Novi odbojnik i još neki manje uočljivi detalji poboljšavaju aerodinamiku i hlađenje motora u ekstremnim uslovima eksploatacije. Recimo je zbog novih odbojnika Land Cruiser dobio nekoliko centimetara u dužinu iako platforma ostala potpuno ista.
Unutrašnjost je ažurirana sa novi 8 inčnim kolor ekranom osjetljivim na dodir. Tu su i ljepši instrumenti kao i vidno unaprijeđena centralna konzola. Da bi se rdizajn mogao smatrati potpunim ugrađene su nove obloge što uz poboljšanje paketa opreme daje vrhunski ugođaj.


Evropski će kupci moći birati dugu i kratku karoseriju (sa petera ili troja vrata), deset boja karoserije, tri kombinacije unutrašnjosti...
U ponudi motora nalazi se 2,8 litreni turbo dizel sa četiri cilindra i 177 KS u kombinaciji sa manuelnim i ručnim mjenjačem sa šest stepeni prenosa. Pretpostavlja se da će ovaj motor usprkos hajke na dizel motore i dalje biti najpopularniji u Evropi.
Za neka druga tržišta predviđeni su 2,7 i 4,0 litreni benzinci...
Prvi primjerci na evropskom tržištu trebali bi se naći krajem tekuće godine. 

Datum objave: 14/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook