Naslovna > Automobili > Kia > Sportage > Stigao moderniji Sportage sa novim dizel agregatom
FOTO GALERIJA (4)

Kia

Stigao moderniji Sportage sa novim dizel agregatom

Najveća novina je četvorocilindarski EcoDynamics+ “R” agregat radne zapremine dva litara. Riječ je o dizel jedinici sa turbo punjačem koja posjeduje i “blago” hibridni sistem...

Kompanija Kia objavila je prve zvanične fotografije i detalje o svom restilizovanom modelu Sportage. Ono što je primijetno na prvi pogled je da je na prednjem dijelu automobila, gdje su LED svjetla za maglu zamijenjena novim i da je branik restilizovan tako da sada ima velike, trapezoidne usisnike za vazduh. Takođe su restilizovani i farovi. Rešetka hladnjaka koja ima prepoznatljiv dizajn “tigrove njuške” sada je sjajnija. Gledano sa strane prvo su uočljivi naplatci veličine 19 inča, a iz kompanije navode da su spremili nove za sve verzije ovog modela, veličine od 16 do 19 inča. Na zadnjem dijelu vozila promijena gotovo i da nema, osim možda diskretno redizajniranih svetlosnih jedinica. Kada je reč o unutrašnjosti, tu je novi upravljač i modifikovana instrument tabla.

 

 

Kia je takođe spremila “presvlaku” u  crnoj i sivoj boji koja će takođe biti dostupna na svim verzijama ovog modela, uključujući i GT Line, čija su sjedišta izrađena od kože. Najveća novina jeste četvorocilindarski EcoDynamics+ “R” pogonski agregat radne zapremine dva litara. Riječ je o dizel jedinici sa turbo punjačem koja posjeduje i “blago” hibridni sistem koji se sastoji od altenatora i baterije jačine 48 volti. Kia je objavila i da će odbaciti stari CRDi agregat radne zapremine 1,7 litara, te da će ga zamijeniti novom U3 CRDi jedinicom radne zapremine 1,6 litara, za koju kažu da je najčistiji dizel agregat ikad. On je dostupan u dvije verzije od kojih jedna razvija 113, a druga 134 ks, koje se preko sedmostepenog automatskog mjenjača šalju svim točkovima. Tu je i mnogo novih sistema za asistenciju vozaču kao što je pametna kontrola krstarenja, sistem koji detektuje kada vozač pokaže znake bolesti ili umora kao i pomoć pri parkiranju. U zavisnosti od verzije, nova Kia Sportage će u Evropi biti dostupna sa novim ekranom osjetljivim na dodir veličine 7 ili 8 inča. Model Kia Sportage za 2019. godinu će kupcima početi da se dostavlja na ljeto.

Datum objave: 23/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook