Naslovna > Automobili > Toyota > Avensis > Stigao novi Avensis
FOTO GALERIJA (7)

Prezentacija-Toyota Avensis

Stigao novi Avensis

Nova Toyota Avensis stigla je i na domaće tržište. Početni model sa 1.6-litarskim benzinskim agregatom košta 37.900 KM, a početni 2.0 dizelaš 44.347 KM

Nakon međunarodne prezentacije nove Toyote Avensis, koja je održana u Milanu pred kraj prošle godine, na kojoj je bila prisutna i naša redakcija, generalni uvoznik Toyota vozila za naše prostore Toyota Adria BH upriličila je i bosanskohercegovačku prezentaciju ovog popularnog predstavnika srednje klase. Domaćinska atmosfera te predivan pejzaž etno-sela Stanišić učinili su ovu prezentaciju nezaboravnom za mnogobrojne novinare. Iako smo se u kvalitet novog Avensisa već uvjerili, dobili smo priliku da navedeni model, opremljen dvolitarskim turbodizelašem sa 126 konja, okušamo i na našim cestama.

 

 

 

 

Put od Banje Luke do Bijeljine protekao je onako kako smo i mislili - brzo, udobno i bez bolnih izraza na našim licima, nezaobilaznih elemenata poslije višesatnih vožnji našim cestama. „Novi Avensis je zaista dobar i kvalitetan automobil i to po jako prihvatljivoj cijeni“, bilo je mišljenje svih prisutnih novinara. Pored najavljenog početka prodaje, predstavnici Toyote, prije svega gospodin Muhamed Hajrulahović - direktor predstavništva, Damir Višošević - direktor odjela za rezervne dijelove te gospođa Maja Viteškić - PR Manager, iznijeli su i osnovne podatke u vezi sa poslovanjem u protekloj godini te najavili buduće planove i mnogobrojne pogodnosti za vozače Toyota automobila. Naravno, nije izostalo ni upoznavanje novinara sa novim tehnološkim dostignućima ovog proizvođača automobila.

Datum objave: 16/02/2009
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook