Naslovna > Automobili > Škoda > Kodiaq > Stigla najsnažnija verzija modela Kodiaq

Škoda

Stigla najsnažnija verzija modela Kodiaq

Oni koji žele da kupe ovo nešto ekskluzivnije izdanje od sada to mogu naručiti po početnoj cijeni od oko 40.000 eura koliko ona iznosi u Velikoj Britaniji...

Kompanija Škoda predstavila je najsvježiju verziju svog SUV modela Kodiaq koja nosi naziv Kodiaq Laurin & Klement. Oni koji žele da kupe ovo nešto ekskluzivnije izdanje od sada to mogu naručiti po početnoj cijeni od oko 40.000 eura koliko ona iznosi u Velikoj Britaniji. Model Kodiaq Laurin & Klement, ime je dobio na osnovu prezimena dva osnivača češke kompanije, Vaclava Laurin ai Vaclava Klementa, a u gami kompanije je zamijenio model Kodiaq Edition. Ovo izdanje modela Kodiaq ima veći komfor, opremljeno je dodatnim sistemima i modernijom tehnologijom. Po pomenutoj cijeni prodaje se model Kodiaq L&K sa oznakom 2.0 TDI 150 PS 4X4 koji je dostupan sa manuelnim mjenjačem, dok je u nešto skupljoj varijanit dostupna verzija ovog modela sa dvolitarskim TSI agregatom koji razvija 187 ks i dvolitarskim TDI agregatom koji razvija 148 ks.

 

 

Oba agregata su povezana sa automatskim DSG mjenjačem, preko kojeg se snaga šalje svim točkovima. Najskuplja varijatna ima dvolitarski TDI agregat koji ima 187 “konja” i povezan sa automatskim DSG mjenjačem preko kojeg se snaga takođe šalje svim točkovima. Što se spoljašnjeg izgleda tiče, Kodiaq L&K se od standardnog modela razlikuje po hromiranoj rešetki hladnjaka, jedinstvenom prednjem i zadnjem braniku i panelima ispod vrata sa L&K oznakom.  U unutrašnjosti ima standardni panoramski krov, kožna sjedišta, L&K oznake na rukohvatima, površine sjajne klavir-crne boje, aluminijumske pedale i ambijentalno osvetljenje. Dostave kupcima prvih primjeraka Škoda Kodiaq Laurin & Klement očekuju se krajem godine. 

Datum objave: 26/07/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook