Naslovna > Automobili > Fiat > Panda > Stigla Panda Waze sa pametnom navigacijom
FOTO GALERIJA (5)

Fiat

Stigla Panda Waze sa pametnom navigacijom

Waze je inače aplikacija za navigaciju koja omogućava vozačima da izbjegnu zastoje u saobraćaju u toku svakodnevne vožnje, kao i u drugim situacijama...

Kompanija Fiat lansirla je novi model Panda Waze koji je prvi gradski automobil sa Waze aplikacijom za navigaciju po kojoj je ovo vozilo i dobilo dodatni naziv u svom imenu. Waze je inače aplikacija za navigaciju koja omogućava vozačima da izbjegnu zastoje u saobraćaju u toku svakodnevne vožnje, kao i u drugim situacijama. Aplikaciju Waze već koristi preko 100 miliona ljudi, a sada je zahvaljujući integracijom sa Android Auto i Apple CarPlay sistemima postalo još lakše koristiti je tokom putovanja. Razvijena u kompaniji Mopar, aplikacija Waze i Panda Uconnect sistema omogućava vozačima da izbjegnu gužve u saobraćaju i pronađu najbolju putanju uz pomoć savjeta iz zajednice koji se dijele u realnom vremenu uz momentalno prilagođavanje planirane putanje kretanja, uz još mnoštvo drugih funkcija.

 

 

Dovoljno je samo da vlasnici automobila svoj pametni telefon sa Android ili iOS operativnim sistemom postave u držač na komandnoj tabli i aplikacija je spremna za korišćenje. Što se automobila tiče, Panda Waze je bazirana na modelu Panda Cross, čiji redni četvorocilindarični agregat radne zapremine 1,2 litara razvija 68 ks i 105 Nm obrntog momenta. Do 100 km/h ubrzava za 14,2 sekunde, te se teško može nazvati brzim automobilom. Ali zahvaljujući Waze aplikaciji, sada vlasnici ovog modela svoje vrijeme mogu nadoknaditi izbegavanjem gužvi. Što se tiče spoljašnjeg izgleda Panda Waze posjeduje crne branike, poklopce retrovizora na krovu i ručice za otvaranje vrata. Tu su i naplatci  veličine 15 inča. Enterijer je isti kao na modelu Panda Cross. 

Datum objave: 21/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook