Naslovna > Vijesti > Stil inspirisan modelom Adam

Premijera – 2015 Vauxhal Corsa

Stil inspirisan modelom Adam

Kompanija zasada nije izdala neke detaljne specifikacije koje se odnose na perfomanse, ali ono što znamo jeste da će ovaj model da bude ponuđen sa različitim modelima...

Kompanija Vauxhal predstavila je 2015 Corsa model, i to pred zvanični debi ovog modela koji će biti upriličen na sajmu automobila u Parizu 4. oktobra. Riječ je o modelu koji nam trenutno djeluje sasvim prepoznatljivo, pri čemu ova nova generacija modela Corsa usvaja prednji kraj koji neodovljivo podjeća na gradskog mališana, model Adam, koji je specifičan po svojim istaknutim svjetlima.

 

Kada automobil posmatramo unazad, možemo da vidimo izuzetno snažnu liniju zadnjeg kraja automobila, niže bočne elemente, te istaknuta zadnja svjetla. Što se unutrašnjosti tiče, ona je malo siromašnija, a karakterišu je trokraki upravljač, crni ukrasi, kao i mnogi drugi, brojni metalik detalji. Pored toga, 2015 Vauxhal Corsa će da bude opremljena IntelliLink informaciono zabavnim sistemom, koji posjeduje 7-inčni ekran, Bluetooth konektor, te Siri Eyes Free kompatibilnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

Što se pogonske game tiče, kompanija još uvijek nije izdala nikakve specifikacije, ali pretpostavljamo da će ovaj model da bude ponuđen sa različitim motorima, uključujući i turbopunjeni 1.0 litarski trocilindarski benzinski motor sa izlaznom snagom od 90 KS i 115 KS, odnosno turbopunjeni 1.4 litarski motor sa 100 KS i 200 Nm obrtnog momenta.

 

Pored toga, dostupne će biti i dvije atmosferske, benzinske jedinice sa zapreminama od 1.2 i 1.4 litara, te znatno unaprijeđeni 1.3 litarski CDTi dizelaš. 2015 Corsa model je smještena na redizajnrianu šasiju sa potpuno novim komponentama oslanjanja, koje povećavaju tačnost i preciznost upravljanja ovim automobilom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Model posjeduje i potpuno novi električni servo sistem za upravljanje, dok je težište automobila za 5 centimetara niže nego kod prethodnog modela. Automobil je dobio i različite sigurnosne sisteme, koji imaju za cilj na unaprijede vožnju, te olakšaju vozaču, ali uz sve to, da unaprijede i povećaju sigurnost na putevima.

 

Ovaj model u prodaji možemo da očekujemo nešto kasnije u ovoj godini. 

Datum objave: 09/07/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook