Naslovna > Automobili > Škoda > Enyaq > Stilski orijentisan električni SUV

Škoda Enyaq iV Coupe

Stilski orijentisan električni SUV

Škoda je najavila nekoliko modela baziranih na njihovom prvom električnom automobilu modelu Enyaq, a sada imamo priliku da vidimo kako će izgledati coupe interpretacija češkog SUV-a…

Češka kompanija je potvrdila čitav niz električnih automobila tokom narednih godina kako bi se iskoristila sve veća potražnja za električnim automobilima, a nove špijunske fotografije otkrivaju coupe verziju sa malom količinom kamuflaže. Ipak, još uvijek su skrivena baš ona područja na kojima se i dešavaju promjene u odnosu na konvenvionalno stilizovani model. Otkako se Škoda pridružila VW grupaciji, za njih se konstantno vezala činjenica da nude prostranije i praktičnije automobile. Međutim, kako stvari sada izgledaju, sa coupeovskom linijom krova čini se da će se i Škoda odreći određene količine prostora zarad stila i trenda.

 

 


Kada se ovaj model zvanično pojavi, zadnji kraj bi mogao neodoljivo podsjećati na onom viđenom na konceptnom Vision iV, koji je predstavljen u martu 2019. godine. U kompaniji su već potvrdili da će Enyaq iV dolaziti i sa najsnažnijom RS varijantom sa dva motora za kombinovanih 302 KS. Ubrzanje od 0-100 km/h iznosiće 6,2 sekunde i dostizaće maksimalnih 180 km/h. U skladu sa tim, za očekivati je da će i coupe izdanje raspolagati sa istim specifikacijama. Iako je pomenuti model već u fazi testiranja, u Češkoj kompaniji još uvijek nije zvanično ni potvrđen.

Datum objave: 18/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook