Naslovna > Automobili > Toyota > Corolla > Stiže Corolla Touring Sports

Toyota

Stiže Corolla Touring Sports

Potpuno novu Corollu odlikuje dinamičan dizajn koji razlikuje sportski, kompaktan i dinamičan hatchback i elegantan, rafiniran i svestran Touring Sports...

Nova Toyota Corolla Touring Sports svoj debi će imati na sajmu automobila u Parizu u oktrobru 2018. godine i pridružiti se tako novoj hatchback verziji istog modela koji je prvi put otkriven u Ženevi početkom ove godine. Potpuno novu Corollu odlikuje dinamičan dizajn koji razlikuje sportski, kompaktan i dinamičan hatchback i elegantan, rafiniran i svestran Touring Sports. Kreiran i razvijen u Europi, tip karoserije Touring Sports čini ga ključnim modelom za ljude koji traže praktičnost i stil bez kompromisa. Sa potpuno novim hibridnim 2,0 pogonom koji će se pridružiti već postojećoj liniji motora, novi model Corolle takođe označava debi Toyotine dvojne hibridne strategije. Odražavajući Toyotino kontinuirano fokusiranje na hibridnu tehnologiju, Corolla Touring Sports će svojim klijentima ponuditi samo jednu konvencionalnu turbo benzinsku jedinicu od 116 ks i  izbor od dva hibridna pogona - 1,8  i 2,0.

 

 

Ovaj drugi,  jedinstven je u C segmentu u kome ni jedan drugi konvencionalni pogon ne može ponuditi sličnu kombinaciju snage i niskih emisija. Poboljšani hibridni pogon od 1,8 litara odlikuje tiha, intuitivna tehnologija koja nudi niske troškove vlasništva. Dok nastavlja da nagrađuje kupce gore navedenim prednostima, 2.0-litarski sistem u potpunosti iskorištava dodatnu udobnost vožnje, stabilnost, laku upravljivost i užitak u vožnji koji donosi nova Toyotina TNGA platforma. Nova Corolla oslanja se na provjereni MacPherson prednji sistem suspenzije, potpuno novu multilink zadnju suspenziju, novu tehnologiju ventila amortizera i po prvi put dostupnu adaptivnu varijabilnu suspenziju (Adaptive Variable Suspension - AVS). Rukovanje i pokretljivost su poboljšani zahvaljujući nisko postavljenom motoru i položaju hibridne baterije ispod zadnjeg sjedišta. Kao standard u višim paketima opreme ili kao opcija uz doplatu u nižim, potpuno nova Corolla nudi širok dijapazon premium opreme koja pruža dodatnu udobnost i praktičnost, kao što su premium head-up displej, JBL Green Edge Premium Sound sistem ili mogućnost bežičnog punjenja mobilnog telefona kroz Toyota Touch Multimedia sistem.

 

 

Novi Touring Sports dizajniran je u Europi u nedavno otvorenom dizajnerskom centru u Zaaventemu. Zahvaljujući usvajanju TNGA platforme, novi karavan više nije samo varijacija hatchback-a, već je postao skoro zaseban model. Nova Corolla Touring Sports ima međuosovinsko rastojanje od 2700 mm i nudi najviše prostora u klasi putnicima na zadnjem sjedištu. Karavan ima prefinjen izgled i  elegantnu krovnu liniju. Sportski dojam profila pojačan je širokim okvirima  točkova koji naglašavaju širinu i nizak centar gravitacije, a na zadnjoj strani, LED svjetla i zadnje vjetrobransko staklo su  široko razmaknuti kako bi dali  snažan, “mišićav” izgled. Ekskluzivno za ovaj segment, dinamičan dizajn Corolle Touring Sports dodatno je naglašen kroz čitav niz od četiri opcione bi-tone šeme boja koje će biti dostupne od lansiranja. One kombinuju izabranu boju karoserije sa crnom završnom obradom na krovu i krovnim stubovima. U unutrašnjosti, novu Corollu Touring Sports karakteriše potpuno novi enterijer dizajniran da pruži  prostranost, moderno i kohezivno okruženje u kabini u kojoj se nove teksture, boje i trim kombinuju i nude najviši nivo vizuelnog i taktilnog kvaliteta. Posebna pažnja posvećena je ovoj verziji koja je posebno prilagođena europskom tržištu, pružajući korisnicima najviši nivo senzornog kvaliteta.

Datum objave: 04/09/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook