Naslovna > Automobili > BMW > Serija 5 > Stiže CS verzija M5 modela?

BMW

Stiže CS verzija M5 modela?

BMW u ponudi već ima model M5 u dvije verzije, standaradni BMW M i M5 Competition model, međutim možda im se pridruži još jedan član iz ove serije...

Ništa nije zvanično kada je u pitanju još jedna verzija modela M5, ali slutnje proizilaze iz špijunskih fotografija na čuvenoj Nirburgring stazi, gdje je tokom testiranja navodno uslikan model M5 CS. Na prvi pogled se možda čini da je riječ o standardnom M5 modelu, ali  jedan detalj je razotkrio mit. Spojler koji se nalazi na zadnjem dijelu aotomobila je iz dva dijela, što nije pokriveno katalogom dijelova M Performance, a s druge strane podsjeća na spojlere prisutne kod modela M3 CS i M4 CS, pa se samim tim nameće činjenica da BMW radi na razvoju M5 CS modela.

 


Pored spojlera na zadnjem dijelu, prisutan je još jedan detalj tipičan za M3 i M4 CS, a radi se o M karbon-keramičkim kočnicama, pored njih, nova CS verzija bi trebala imati i druge aerodinamične komponente, kao što su prepoznatljivi CS naplaci, kao i jedinstveni završeci izduvnih cijevi. Ukoliko ovaj model zaista bude realizovan, on bi takođe trebao biti nešto snažniji od M5 Competition koji razvija 617 konjskih snaga, ali će i paneli njegove karoserije biti izrađene od plastike ojačane ugljenikovim vlaknima (CFRP).

Datum objave: 29/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook