Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Velar > Stiže HST izdanje sa 395 KS

Range Rover Velar

Stiže HST izdanje sa 395 KS

Nadovezujući se na R-Dynamic S model, HST dobija crni kontrastni krov i puni crni paket eksterijera, a dostupan je i u svim bojama u katalogu plus u ekskluzivnoj novoj Arroios Grey...

Range Rover je Velar-u dodao svoju HST opremu visokih performansi, čineći luksuzni SUV još luksuznijim. Novi Ingenium „redni šestak“ pruža novi pogon za SUV, zapremine 3,0 litra, sa 395 konjskih snaga i 549 Nm obrtnog momenta. Benzinski motor je povezan sa hibridnim sistemom, istim kao i kod Jaguara F-Pace. U F-Paceu, hibridni sistem može pružiti 53 km dometa samo na električni pogon, ali Range Rover nije precizirao koliko daleko Velar može da se vozi bez emisije izduvnih gasova.

 

 

 


Nova boja i 21-inčni sjajno crni aluminijumski naplatci dodaju suptilne note performansi eksterijeru Velara, dok je unutrašnjost dotjerana s crnim antilop oblogama i volanom, kao i kliznim panoramskim krovom.

 


HST je fokusiran na performanse, ali to ne znači da putnici moraju da se nose sa tvrdom vožnjom – na kraju krajeva, ovo je Range Rover. Velar dobija elektronsko vazdušno vješanje sa prilagodljivom dinamikom, koja prati cestu ispred sebe i u skladu s tim vrši potrebne promjene. U današnje vrijeme, filtracija vazduha je veoma važna stvar, pogotovo u premium proizvodima, a Range Rover se tim pozabavio sa Cabin Air Purification Plus. Tehnologija može osjetiti kada nivoi CO2 dostignu svoj prag i uvesti svježi vazduh u SUV.

 


HST oprema visokih performansi prvi put je predstavljena na modelima Range Rover Sport i Evoque i biće dostupna na Velar-u 2023. godine. Cijene za američke modele nisu objavljene, ali u Velikoj Britaniji Velar HST dolazi za 89.000 evra.

Datum objave: 15/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook