Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Maybach > Stiže i Maybach-ova GLS verzija

Maybach GLS

Stiže i Maybach-ova GLS verzija

Mercedes-Benz će proširiti svoju vodeću Maibach diviziju ultraluksuznom verzijom novog GLS SUV-a, a počele su se širiti i špijunske fotografije koje mnogo toga otkrivaju.

Zamišljen kao suparnički rival Range Rover SVAutobiography Dinamic, kao i cjenovnijim rivalima poput Bentley Bentayga i Rolls-Royce Cullinan-a, biće otkriven u novembru. Iako je još uvijek nepotvrđeno, znakovi ukazuju na javni debi na sajmu automobila u Los Anđelesu. Izvori na sajmu automobila u Frankfurtu rekli su za Autocar da će Mercedes-Maibach GLS biti lansiran po cijeni od oko 167 000 eura.

 

Razvijen je da nudi performanse, komfor i mogućnosti proporcionalne postojećoj Mercedes-Maibach S-klasi, kažu visoki zvaničnici Mercedes-Benza. Oni su među ključnim ciljnim tržištima novog modela naveli Kinu, Sjevernu Ameriku i Rusiju. Novi špijunski snimci koji se šire internetom pokazuju da će Mercedes-Maibach GLS dobiti vlastite jedinstvene stilske elemente, od kojih će mnogi biti precrtani direktno iz koncepta Mercedes-Maibach 6 coupe koji je otkriven na Pebble Beachu 2016. godine, kao pregled budućnosti Mercedes-Benzovih automobila podbrenda Maibach. 

Datum objave: 11/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook