Naslovna > Automobili > Dodge > Viper > Stiže i na evropsko tržište

SRT Viper

Stiže i na evropsko tržište

Iako još uvijek ne zvanično, u javnost je procurila vijest da će jedan od najpoznatijih američkih sportskih automobila uskoro da bude dostupan i na evropskom tržištu...

SRT Viper je svakako jedan od najpoznatijih američkih sportskih automobila. Ono što je svakako obradvalo njegove ljubitelje sa Starog kontitenta jeste informacija koja još nije zvanična, da će ova sportska zvijer uskoro da bude dostupna i na evropskom tržištu.

 

Chrysler se još nije zvanično oglasio povodom ove vijesti, njemački “Gajger automobil” je najavio kako planira da počne sa uvozom ovog moćnog četvorotočkaša. Kupovina ovog automobila biće izuzetno skupa, pa će za ovu zvijer biti potrebno izdvojiti 139.900 evra.

 

SRT Viper pokreće 8,4 litarski V10 motor, sa 640 KS. U kombinaciji sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, Viper do 100 km/h ubrzava za manje od četiri sekunde. Maksimalan brzina koju ovaj sportski automobil može da dosegne jeste 331 km/h.

 

Zasada, još uvijek nije poznato kada će prvi primjerci ovog sportskog automobila da pređu okean i pojave se na tržištu Starog kontinetna. 

Datum objave: 24/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook