Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Stiže još snažniji coupe

BMW M4 CS

Stiže još snažniji coupe

BMW je već sada u fazi testiranja M4 coupea sa CS oznakom, koji bi trebalo da dođe sljedeće godine, a ponudiće još bolje performanse i oštriju upravljivost...

BMW se uveliko sprema da doda još jedno žestoko izdanje M diviziji, a ovoga puta riječ je o CS oznaci koja se priprema za M4 model. Novi M4 CS tako će se pridružiti nedavno lansiranom M5 CS, a u prodajne salone će se naći sljedeće godine. Žestoki coupe nedavno je uhvaćen na testiranju sa reprofilisanim bočnim oblogama, izmjenjenim prednjim branikom i agresivnijim zadnjim difuzorom. Kao i M5 CS, očekuje se da će i M4 CS dobiti novi poklopac motora od plastike ojačane karbonskim vlaknima.

 

 


Pored vizuelnih poboljšanja, mnogo više pažnje su BMW-ovi inženjeri posvetili izmjenama na šasiji. BMW će težiti da CS verzija bude lakša od osnovnog modela M4, uz brojne revizije kako bi se smanjila ukupna težina za oko 70 kg kao što je to slučaj kod M5 CS modela. BMW bi čak mogao da nešto kasnije uvede i CSL model, naročito ako se uzme u obzir da su u Minhenu još 2017. godine zaštitili prava na M4 CS i M4 CSL oznake. Što se tiče snage, sasvim je sigurno da će u BMW-u izvući dodatnu snagu iz poznatog 3,0-litrenog agregata na oko 530 KS, što bi predstavljalo slično unapređenje kao i kod veće limuzine sa CS oznakom.

Datum objave: 13/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook