Naslovna > Automobili > Volvo > V40 > Stiže konkurencija najboljima

Volvo V40

Stiže konkurencija najboljima

Volvo uskoro planira da predstavi model V40 koji bi trebao da prkosi Volkswagenovom Golfu, Audiju A3 i BMW-u Seriji 1, ali povrh svega imaće hibridni i električni pogon

Ovo je ujedno i prvi model kompanije Volvo koji će koristiti potpuno novu CMA platform. Ono što se već sada vidi je to da će novi V40 biti malo širi od XC40, međutim radi se o optičkoj varci jer će oba vozila biti jednako široka na prednjoj osovini, ali novi automobil će imati nižu liniju krova zbog čega će i izgledati agresivnije, a samim tim i veće. Međuosovinsko rastojanje ostaje isto kao i XC40, ali i duže nego što je slučaj s aktuelnim hatchbackom. Mnogo toga će biti posuđeno od koncepta40.2, koji je predstavljen uz koncept 40.1, a koji je postao model XC40.

 

U ponudi motora naći će se četverocilindarski D3 i D4 dizel, trocilindarski T3 i četverocilindarski T4 i T5 benzinc. Cilj kompanije je da ovim modelom zasija na tržištu premium hatchback modela. Ipak kada stigne u električnoj verziji Volvo V40 biće ponuđen sa različitim baterijama i dometom. Što se praktičnosti tiče biće na zavidnom nivou jer se očekuje duplo dno prtljažnika, veliki pretinci na vratima kao I ladice ispod sjedišta. Instrument table se očekuje potpuno digitalizovana sa displejom od 9-inča. Naredne 2019. Godine očekuje se i nasljednik već zastrarjelog V40 hatchbacka.

Datum objave: 29/12/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook