Naslovna > Automobili > Porsche > Macan > Stiže Macan sa više snage

Porsche

Stiže Macan sa više snage

Prema nekim podacima uvodna verzija ovog modela posjedovaće obnovljeni četvorocilindrični pogonski agregat sa turbo punjačem radne zapremine dva litra koji će razvijati 300 ks...

Kompanija Porsche privodi kraju izmjene na verziji svog modela Macan a o svim tim novitetima procurile su određene informacije. Tako će ovaj automobil odbaciti dizel motore i napraviti prostora za nove unaprijeđene benzince. Prema nekim podacima uvodna verzija ovog modela posjedovaće obnovljeni četvorocilindrični pogonski agregat sa turbo punjačem radne zapremine dva litra koji će razvijati 300 ks što je mnogo više od snage koju razvija trenutni uvodni model a ona iznosi 248 ks.

 

 

Osim ovog modela Macan S će ispod poklopca motora imati V6 agregat koji posjeduje Porsche Panamera i razvijaće 355 ks odnosno 20 “konja” više nego trenutni model. Zatim Macan Turbo odbaciće V6 motor radne zapremine 3,6 litara i dobiće manji agregat sa turbo punjačem radne zapremine 2,9 litra koji razvijati čak 434 ks. Porsche ce pored motora određene izmjene uraditi i na spoljašnjem izgledu i u karoseriji. Što se tiče unutrašnjosti tu će biti novi infotejnment sistem sa većim ekranom. Zatimi i novi sistem ovjesa, manja težina vozila ali i veća udobnost. Unaprijeđen je i sistem upravljanja a jedna od opcija biće i kočnice presvučene metalom. Porsche Macan će svoju premijeru imati na jesen a pretpostavlja se da će to biti na Sajmu vozila u Parizu. 

Datum objave: 07/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook