Naslovna > Vijesti > Stiže model Aygo

Toyota

Stiže model Aygo

Toyota Evrope za javnost je potvrdila informaciju da kompanija sprema treću generaciju malog gradskog modela Aygo...

Od 1. januara 2021. Toyota će biti samostalni vlasnik pogona u Kolinu čiji je kapacitet 300.000 jedinica godišnje. Još prošle godine, zajedno sa PSA grupacijom su najavili obostrani prekid saradnje u proizvodnji gradskih modela Aygo, C1 i 108 u Češkoj.

 

Budući da je potražnja za segmentom malih gradskih automobila u Evropi u padu, situaciju bi mogla preokrenuti elektrifikacija, još ako znamo da je u porastu potražnja za električnim jautomobilima, sve je izvesnije da će Toyota odustati od benzinskog pogona.

 

"Aygo je bio odličan proizvod za nas u smislu osvajanja tržišta i privlačenja mladih kupaca ka našem brendu. I dalje verujemo da je ovaj segment dobar za nas", kaže direktor Toyota Evrope, Johan van Zil.

 

Zil je rekao da bi Toyota mogla da Aygo plasira kao potpuno električni automobil s obzirom da se uglavnom koristi u gradskim sredinama.I to je trenutno jedini Toyotin model u Evropi koji u svojoj ponudi pogona nema hibridni sistem.

 

Na ovaj način bi se Toyota priključila trendu koji već prate konkurenti poput Peugeota i Opela koji su u novim generacijama ponudili i električne verzije, a to će u uskoro učiniti i Volkswagen sa modelom Up!, Škoda sa Citigo, Seat sa Mii, te FIAT sa 500.

Datum objave: 13/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook