Naslovna > Automobili > Ferrari > LaFerrari > Stiže nasljednik LaFerrarija

Ferrari

Stiže nasljednik LaFerrarija

Iako za sada nema mnogo informacija o nasljedniku prestižnog LaFerrarija, ekipa iz Maranella već je u početnoj fazi testiranja novog hiper automobila koji bi mogao dolaziti sa elektrifikovanim V12 agregatom...

Hiper automobili ne prate industrijske norme i trendove kada su u pitanju životni ciklusi, što znači da se nova generacija ne uvodi svakih 7-8 godina. U konkretnom slučaju LaFerrari lansiran je desetak godina nakon Enza, a vjerovatno će potrajati i neko duže vrijeme prije nego što dobije nasljednika. Nedavni špijunski snimci uhvatili su novi ,,flagship“ model u ranoj fazi testiranja. Ferrari je još 2019. godine potvrdio da u kompaniji rade na dolasku sljedećeg hiper automobila koji bi trebalo da se pojavi poslije 2022. godine.

 

 


Model uhvaćen na testiranju ne otkriva zapravo ništa o novom hiper vozilu, jer je novitet prekriven prilagođenom karoserijom LaFerrari modela. Ono što se može zaključiti jeste da će biti sličnih dimenzija kao i LaFerrari. Ferrari nije otkrio nikakve tehničke specifikacije, ali je vrlo vjerovatno da će imati nadograđenu verziju istog V12 atmosferca, koji je nedavno upotrijebljen u 812 GTS modelu sa zapreminom od 6,5 litara. Takođe bi trebalo da sadrži neku vrstu električne pomoći koristeći možda neku od tehnologija koje se mogu naći u SF90 modelu. U Ferrariju su takođe poručili da sa novim hiper automobilom cilj neće biti da se nadmaši snaga od 1,000 KS iz SF90, već će fokus biti na lakoću, upravljivost i aerodinamičku efikasnost.

Datum objave: 04/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook