Naslovna > Automobili > Toyota > Corolla > Stiže nova Corolla

Toyota

Stiže nova Corolla

Japanci su odlučili da se njihov najprodavaniji model za evropsko tržište proizvodi u Turskoj, a ovaj automobil bi se u prodaji trebao naći u prvom kvartalu 2019. godine...

Corolla Sedan za 2019. godinu svoju premijeru je imala u Kini, a proizvođač je sada podjelio prve tehničke detalje evropkse verzije. Dvanaeste generacija Corolla modela stiže u tri karoserijske verzije, limuzina, hečbek i karavan. Novost je da će Sedan po prvi put biti dostupan sa hibridnim pogonom na tržištu Evrope, a radi se o benzinsko-električnom hibridu, koji pokreće 1,8 litarski benzinski agregat i elktromotor, udruženim snagama isporučuju 122 ks. Konvencionalni model stiže sta 1,6 litarskim benzincem, koji na 100 km troši oko 6,1 l, dok će hibrid ostavriti uštedu goriva od 1,8 litara.

12. generacija Sedan verzije se zasniva na novoj TNGA GA-C mehaničkoj platformi, koju odlikuje niže težište u odnosnu na prethodnika, a tu je i unaprijeđeno oslanjanje automobila. Zahvaljujući međuosovinskom rastojanu od 2.700 mm, putnici na zadnjem redu sjedišta će uživati u većem komforu. Limuzinska verzija nove Toyota Corolle za evropsko tržište izrađivaće se u Turskoj, a prodaja se očekuje početkom naredne godine.

 

Datum objave: 21/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook