Naslovna > Automobili > Toyota > Aygo > Stiže novi mališan inspirisan Yarisom

Toyota Aygo

Stiže novi mališan inspirisan Yarisom

Treća generacija malog gradskog automobila biće zasnovana na novom Yaris modelu, a na tržište bi trebalo da stigne sljedeće godine...

Toyota je potvrdila da će ostati prisutna na tržištu malih gradskih automobila, jer će sljedeće godine predstaviti novi Aygo koji će biti izrađen na istoj platformi kao i najnoviji Yaris i Yaris Cross SUV. U kompaniji tako koriste napuštanje A segmenta ključnih rivala prije svega zbog manje zainteresovanosti i strožih ekoloških normi. Toyotino snažno hibridno prisustvo omogući će im da proizvedu mali automobil sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem sa mnogo manjim rizikom kada je u pitanju zakon o emisiji CO2.

 

 


Uprkos smanjenom tržištu A segmenta, prodaja Aygo modela ostala je solidna tokom dvije generacije, što je dovelo do 99,000 isporuka širom Evrope u 2019., zbog čega se može pohvaliti titulom jednog od najpopularnijih gradskih automobila na kontinentu. Treća generacija stiže sljedeće godine, a na osnovu špijunskih snimaka nema sumnje da će u velikoj mjeri preuzeti dizajnerske pravce sa većeg Yarisa. Aygo tako dobija prepoznatljive bokove najnovijeg Yarisa, a prednji dio odbacuje dosadašnju masku sa ,,X“ oblikom i dobija konvencionalniju gornju i donju rešetku. Neki elementi sa aktuelnog Aygo modela biće prenijeti i na novi, kao što su zadnji branik i vertikalna zadnja svjetla koja će biti podignutija u odnosu na aktuelni model. Nema detalja kada je u pitanju unutrašnjost, ali prelazak na GA-B platformu obećava da će se enterijer novog Yarisa u snažnoj mjeri preseliti i u novi Aygo.

Datum objave: 03/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook