Naslovna > Automobili > BMW > Z4 > Stiže novi model Z4 M40i
FOTO GALERIJA (6)

BMW

Stiže novi model Z4 M40i

Fotogorafije kamufliranog automobila izašle su zvanično tokom testne vožnje u Miramasu na jugu Francuske a ono što se moglo vidjeti je da se radi i sportskom dvosjedu koji ima dug prednji dio, nisko težište kao i mekani krov na rasklapanje...

Kompanija BMW privodi kraju testiranje svog novog modela Z4 M40i koji bi uskoro trebao da pokaže svoje lice. Fotogorafije kamufliranog automobila izašle su zvanično tokom testne vožnje u Miramasu na jugu Francuske a ono što se moglo vidjeti je da se radi i sportskom dvosjedu koji ima dug prednji dio, nisko težište kao i mekani krov na rasklapanje. Konstruktori iz BMW-a u Francuskoj su na novom modelu testirali dinamiku vožnje na osnovu koje će dobiti ključne uvide u performanse ovog vozila. Testiranje je bilo usmjereno na podešavanje sistema pogona i ovjesa.

 

 

Upravo spušteni sportski ovjes sa elektronski kontrolisanim amortizerima, te nova prednja osovina, aluminijski naplatci, sportski kočioni sistem te elektronska blokada na diferencijalu zadnje osovine čine paket koji će ovom modelu omogućiti postavljanje mjerila u svom segmentu. „Koncept novog BMW usmjeren je na dinamiku vožnje. Visoka krutost karoserije i ovjesa pruža savršenu osnovu za podešavanje, koja garantuje performanse vrhunskog sportskog automobila u smislu preciznog upravljanja te uzdužnog i poprečnog ubrzavanja“, rekao je šef za primjenu ovjesa u BMW Jos van As. Što se tiče motorizacije još nije poznato koje će pogonske agregate posjedovati, međutim pretpostavlja se da će to biti šestocilindrični motor kao i da će imati hibridnu verziju. 

Datum objave: 04/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook