Naslovna > Automobili > McLaren > Speedtail > Stiže ograničena serija brzih automobila

McLaren

Stiže ograničena serija brzih automobila

Kao što smo već navikli, kako se koja premijera bliži, tako proizvođači otkrivaju sve više detalja o svojim novim modelima, to je slučaj i sa novim McLaren Speedtail čija je premijera najavljena za 10 dana...

Pristalice brze vožnje s nestrpljenjem očekuju novi model McLaren-a, koji se sa fabričkom oznakom BP23 najavljuje unazad dvije godine i kako proizvođač tvrdi, biće to najbrži automobil u istoriji kompanije. Ono što je do sad najavljeno, između ostalog je i podatak o brzini automobila, koja bi trebala premašiti 390 km/h. Po uzoru na McLaren F1, novi model će imati centralno postavljenu vozačku poziciju, plus dva mjesta za suvozače, sa lijeve i desne strane.

 


Speedtail stiže u svega 106 primjeraka, a navodno su svi u naprijed rasprodati. Broj primjeraka i ne bi trebao da čudi, uzme li se u obzir cijena od oko 2 miliona evra po primjerku. Svaki od njih kako iz kompanije navode, biće personalizovan po želji kupca u odeljenju “Special Operations”, pa praktično neće postojati dva potpuno identična primjerka u svijetu. Pokretačku snagu ovim sportskim automobilima davaće unapređeni twin-turbo 4.0 V8, koji se nalazi u McLarenu 720S, a pored njega automobil će imati najmanje jedan elektromotor kao ispomoć. Ukupna snaga ovog hibridnog pogonskog sistema za sada nije poznata, ali najavljeno je da će iznositi preko 1.000 ks, što bi mu trebalo omogućiti da 100 km/h ubrza za tačno dvije sekunde. Za više detalja sačekaćemo 26. oktobar, kada je najavljena premijera ovog modela.

Datum objave: 16/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook