Naslovna > Automobili > Opel > Corsa > Stiže peta generacija Corsa modela

Opel

Stiže peta generacija Corsa modela

Prva Corsa je sa proizvodnih traka sišla 1982. godine, do sad su uspjehe bilježile 4 generacije, a novi model bi trebao stići do kraja godine...

Kompaktni gradski automobil njemačkog proizvođača ove godine bi predstavljanjem pete generacije trebao da zamjeni aktuelni model iz 2006. godine. Iako će se nova Corsa naći na CMP platformi, ona će zadržati prepoznatljive stilske elemente njemačkog proizvođača, a o čemu svjedoče i fotografije sa testne vožnje nove generacije.

 

Aktuelni model je u velikoj mjeri zasnovan na Corsi D iz 2006. godine, tako da se ovde radi o sveobuhvatnijem redizajnu, a ne o novoj generaciji. U vezi sa tim nastojanja proizvođača da novu generaciju predstavi što prije, sasvim su opravdana. Premijerno pojavljivanje se može očekivati na Sajmu automobila u Frankfurtu, koji se održava tokom septembra mjeseca. Nova Corsa bi se u prodajnim salonima trebala naći do kraja ove godine, a najvaljena je i elktrična verzija, koja se očekuje godinu dana kasnije. Prije osam godina ovaj automobil je obilježio svoj jubilej u vidu 10 miliona prodanih primejraka.

Datum objave: 28/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook