Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Uskoro peti električni automobil iz Wolfsburga

Volkswagen

Uskoro peti električni automobil iz Wolfsburga

Njemački proizvođač automobila je lagano uplovio u eru elektrifikacije, a to pokazuje i činjenica da uskoro predstavlja svoj peti električni model, ovoga puta iz SUV segmenta...

Premijera novog električnog četvorotočkaša planirana je za april mjesec naredne godine, na Sajmu automobila u Šangaju, a ovaj SUV će svojim dimenzijama stati rame uz rame sa Touaregom. Trenunta oznaka automobila je ID Lounge, koji će biti zasnovan na posljednjoj verziji VW MEB platforme. Međuoosovinsko rastojanje iznosi 3,300 mm, a na tržište bi trebao stići 2021. godine i to u verziji sa sedam sjedišta, pa bi lako mogao postati konkurent Tasla X modelu.

 


Kada je pogonska snaga u pitanju, ovaj automobil će je dobijati od dva elektromotora, po jedan za svaki točak, koji zajedničim snagama razvijaju 374 ks. Za napajanje su zadužene baterije kapaciteta 111 kWh, što bi trebalo da bude dovoljno za autonomiju od 600 km između dva punjenja. ID Lounge je jedan od tri električna SUV-a modela koje VW planira da predstavi u naredne četiri godine. Prvi Volkswagenov ID model koji će se naći u proizvodnji je ID Hatchback sa 170 ks i ubrzanjem do stotke za manje od osam sekundi.

Datum objave: 13/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook