Naslovna > Automobili > Jeep > Wrangler > Stiže potpuno električni Wrangler u vidu koncepta

Jeep Wrangler

Stiže potpuno električni Wrangler u vidu koncepta

Ni Jeep nije uspio odoljeti masovnoj elektrifikaciji gdje su 4xe plug-in hibridi već uveliko realnost, a kako stvari stoje, na putu je i prvi potpuno električni Jeep...

Predstavljanje 4xe plug-in hibrida već je neko vrijeme dio Jeepove priče, a sve to vodi ka prvom potpuno električnom Jeepu, koji bi se mogao pojaviti i ranije nego što se očekuje. Naime, za kraj marta planirano je konceptno izdanje potpuno električnog Wranglera. Super Bowl je sasvim sigurno najpoznatija lokacija za oglašavanje, pa je tako i Jeep na ovom događaju predstavio novi veb sajt naziva The Road Ahead. Kao što naziv ukazuje, prikazani su neki od budućih planova kompanije uključujući lansiranje Grand Wagoneera, zatim tu je tehnologija autonomne vožnje, online kupovina, te dolazak pomenutih plug-in hibrida. Među ovim planovima, suptilno se sakrila i najava prvog potpuno električnog Wranglera.

 

 


Jednostavno nazvan Wrangler BEV Concept, kratki video snimak kreće od siluete Wranglerovog tijela i ide ka prikazu samog električnog pogona. Ne nude se nikakve informacije o konceptnom vozilu, osim da će biti dio Jeepove konceptne linije na Jeep Safari događaju u Moabu, koji je planiran da traje od 28. marta do 3. aprila. U januaru 2020. godine Jeep je predstavio konceptno izdanje Wranglera 4xe sa hibridnom tehnologijom, a proizvodna verzija je stigla u septembru. To znači da bi predstavljanje koncepta električnog Wranglera u martu moglo rezultovati sa serijskim izdanjem već pred kraj godine.

Datum objave: 09/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook