Naslovna > Automobili > Dacia > Sandero > Stiže redizajnirani Sandero

Dacia

Stiže redizajnirani Sandero

Naredne godine bi se trebao pojaviti osvježeni kompaktni automobil Renaultovog podbrenda, a sada je već poznato kako će ovaj automobil izgledati...

Ne treba da vas zbuni to što na fotografiji vidite Renualt znak, jer se u nekim zemljama, kao što je Brazil, ovaj model prodaje pod tim brendom, dok je u drugim prisutna Dacia. Nakon pet godina proizvođač je odlučio da osvježi drugu generaciju Sandera, iako se ne radi o novoj generaciji, promjene su očigledne.

 

Ako se uporedi sa aktuelnim modelom, spoljašnji izgled je prilično izmijenjen, to se prvenstveno odnosi na drugačiji oblik svjetala, koja sada stižu sa LED tehnologijom. Vizuelnom utisku doprinose nova prednja maska hladnjaka, kao i poklopac motora, te branik koji sada ima više sportski dizajn. Iako još nije potvrđeno, osvježeni mooel bi mogao da dobije i automatski mjenjač, najvjerovatnije Nissanov XTronic. Za pogon će biti zadužen 116 atmosferski benzinac sa 115 KS, bar kada je u pitanju tržište Brazila, dok će u Evropi kao ulazna varjanta biti 1,0-litarski SCe turbo-benzinac, više detalja o evropskoj verziji očekujemo nakon zvanične premijere.

Datum objave: 08/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook