Naslovna > Automobili > Porsche > Cayman > Stiže reli Cayman GT4

Porsche

Stiže reli Cayman GT4

100 potencijalnih kupaca je bilo dovoljno da VW grupacija odobri proizvodnju Porsche Cayman GT4 Rally modela, koji bi se trebao pojaviti naredne godine...

Porsche je još u avgustu predstavio reli verziju svog Cayman modela, međutim u decembru se oglasio da će ući u serijsku proizvodnju ukoliko se javi 100 potencijalnih kupaca.  Konceptna reli verzija starog Caymana GT4 je prvi put javnosti pokazana na austrijskim Alpima, a oduševljeni kupci će naredne godine dobiti reli verziju poslednjeg 718 GT4 Clubsport modela. Šef motorsporta ove kompanije, Frank-Steffen Walliser izjavio je da je pomenuti pokazni automobil pomogao Porscheu da shvati kako doraditi i poboljšati moguću verziju za kupce, tako da je sve spremno za serijsku proizvodnju ukoliko bude dovoljno potražnje. Ovaj uslov je sada očigledno ispunjen jer je serijska proizvodnja zvanično najavljena.

Ispod poklopca motora ovog automobila će se naći moćni šestocilindarskia gregat koji je u stanju da razvije 420 KS. Iz ove kompanije navode da će ispunjavati R-GT uslove,koje su ranije ispratili automobili poput Porschea 911 GT3 i Fiat Abarth 124 Spider pa su mogli da se takmiče na snijegu, asfaltu i šljunku.
 

Datum objave: 26/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook