Naslovna > Automobili > Audi > S6 > Stiže S6 sa snažnijim motorom

Audi

Stiže S6 sa snažnijim motorom

Pogonski agregat potiče od modela Porsche Panamera Turbo koji razvija 542 ks i 770 Nm obrtnog momentaa a ono što je još poznato je da će motor biti naštiman tako da razvija 493 ks...

Iako se ranije spekulisalo da će u novom modelu Audi S6 biti ugrađen pogonski agregat sa manje snage kao što je twin-turbo V6 radne zapremine 2,9 litara ovih dana pojavile su se drugčije informacije. Prema pričama izvora bliskih kompaniji Audi novi model S6 ispod poklopca motora trebao bi imati četvorocilindarski V8 agregat sa turbo punjačem. Samim tim ova jedinica nema ništa zajedničko u odnosu na trenutnu generaciju S6. Prema onom što je poznato motor potiče od modela Porsche Panamera Turbo koji razvija 542 ks i 770 Nm obrtnog momentaa a kako se još moglo doznati agregat će biti naštiman tako da razvija 493 ks.

 

 

Motor će kasnije biti ugrađivan i u modele S8 I Bentley Continental GT. S obzirom na ovakve specifikacije novi Audi brzinu od 0 do 100 km/h moći će postići za svega četiri sekunda čime će za nekoliko desetinki biti brži od trenutnog modela. S6 imaće Quattro pogon na sva četiri točka, a pošto će mu šasija biti lakša on će biti agilniji ali i ekonomičniji. Spoljašnjost ovog modela takođe će biti drugačija. Očekuje se agresivniji izgled karoserije i veći točkovi. U unutrašnjosti će ga krasiti sportska sjedišta, multifunkcionalni upravljač i Virtual Cockpit digitalnu instrument tablu. Novi model Audija trebao bi biti predstavljen naredne godine. 

Datum objave: 28/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook