Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Strah i trepet loših momaka u Australiji

BMW M3 Competition

Strah i trepet loših momaka u Australiji

Performantna sportska limuzina dobila je najnoviju ulogu čuvara autoputeva u Australiji, a ovu funkciju obavljaće u ograničenom periodu...

Policijske snage u zemlji Kengura poznate su po korištenju nekih ad najatraktivnijih i najbržih modela u svojim radnim zadatcima. Tako su u nekom periodu kroz službu prošli modeli poput BMW M5 Competition, Porsche 911 Carrera, Audi RS4 Avant, Lexus RC F, te Honda Civic Type R, a posljednji u kolekciji je performantni sportski model M3 Competition. Za razliku nekih drugih modela koji su zadržali svoj standardni spoljašnji izgled, pa na osnovu elementa iznenađenja hvatali prestpnike, M3 Competition će upotpunosti obući policijsko odijelo i kompletnu prateću opremu, pa će biti uočljiv i na velikim udaljenostima.

 

 

 

 

 


Treba istaći da će ovaj model ulogu dobrog momka obavljati samo određeno vrijeme, s obzirom da je samo iznajmljen na kraći vremenski period. Nije uobičajeno svaki dan vidjeti policijski automobil sa krovom od karbonskih vlakana i spojlerom na poklopcu prtljažnika, te sa četverostrukim izduvnim otvorima i ogromnim usisnicima zraka. Epizodu privremenog policajca imao je i model M5 Competition, koji je 2019. godine takođe obavljao funkciju čuvara autoputeva na godinu dana, poslije čega je vraćen.

Datum objave: 17/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook