Naslovna > Vijesti > „Stvaramo zdrave navike“ – I dan obilježavanja Svjetskog dana voda

Optima

„Stvaramo zdrave navike“ – I dan obilježavanja Svjetskog dana voda

„Stvaramo zdrave navike“ moto je pod kojim „Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča provodi aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana voda.

„Stvaramo zdrave navike“ moto je pod kojim „Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča provodi aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana voda. Tim povodom za učenike OŠ „Sutjeska“ i OŠ „Sv Sava“ polaznike ekoloških sekcija, organizovan je obilazak Ispitne laboratorije Rafinerije ulja Modriča, provedena edukativna prezentacija i prikazana interesantna animacija na temu: „Vode i otpadne vode“.

 


Učenici su prvi put boravili u Rafineriji ulja Modriča i bili impresionirani onim što su vidjeli. Kao interesantan izdvojili su podatak da Rafinerija ulja godišnje troši 500 hiljada kubika vode od čega 90% prečisti i vrati ponovo u proizvodnju. „Namjera nam je bila da kroz teoriju i praksu djeci ukažemo na značaj vodnog resursa i njegovo racionalno korištenje, a osnovci su generacija koju treba učiti dobrim navikama jer su u uzrastu kad su spremni usvojiti znanje i kasnije ga praktično upotrijebiti“ izjavila je nakon prezentacije Dragana Mitrović, rukovodilac Sektora zaštite na radu i zaštite životne sredine, „Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča. Učenici modričkih osnovnih škola sa pažnjom su pratili prezentaciju i učestvovali u ispitivanju voda, ističući da je voda resurs koji se mora racionalno koristi jer je sve manje čiste vode na planeti.
Rafinerija ulja Modriča, članica NESTRO Grupacije u organizaciji sa JU Turističkom organizacijom „Modriča“ najavila je i provođenje ekološke akcije na koje Vas pozivamo.

 


Sutra, u srijedu 22.3.2017. godine (u 11.00 časova), organizovana je akcija čišćenja i uređenja obale rijeke Bosne, lokacija Stari most. U okviru navedene akcije vršiće se poribljavanje rijeke Bosne i obnova poznatnog izletišta (postavljanje betonskih stolova, klupa i uređenje riječnog korita).
Aktivnosti koje se provode 21. i 22. marta povodom Svjetskog dana voda podržava NESTRO Grupacija.

Datum objave: 22/03/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook