Naslovna > Automobili > Renault > Trafic > Stvoreni za udobnost i komfor

Renault Trafic

Stvoreni za udobnost i komfor

Renault se sprema da predstavi osvježene verzije Trafic Passenger i Trafic SpaceClass početkom naredne godine...

Oba kombija su pretrpjela blagi redizajn vanjskog izgleda sa novom rešetkom hladnjaka, preoblikovanim poklopcem motora, branicima i novim LED svjetlosnim grupama sa dizajnerskim stilom koji se može vidjeti na modelima Clio i Captur. Kupci Passenger varijante dobijaju novi set pokrivača za točkove, dok SpaceClass dobija nove 17-inčne aluminijumske naplatke. Obje varijante su dostupne u sedam karoserijskih nijansi uključujući i novu Carmin Red Metalic.

 

 

 

Kombiji će takođe dobiti i novu kontrolnu tablu sa novim otvorima za vazduh, kontrolom klime i automatskim selektorom brzina, a sve ovo će biti prenešeno iz – Renault Clia. Kupci dobijaju i novi osmoinčni infotainment sistem sa podrškom za Apple CarPlay i Android Auto aplikacije.

 

Tu je mnoštvo nove tehnologije asistencije u vožnji kao što je adaptivni tempomat, aktivni sistem kočenja u nuždi i sistem za adziranje mrtvog ugla. Tu je i novi prednji vazdušni jastuk koji je redizajniran kako bi zaštitio oba suvozača u slučaju sudara.

 

 

Na kraju, Renault će ponuditi seriju novih opcionalnih paketa koji će upotpuniti ponudu ovih novih kombija. Prestige Pack dodaje dva okretna „kapetanska“ sjedišta naprijed, klupu za sjedenje u trećem redu, svjetlo za čitanje i kožne presvlake. Adventurer Pack ima sličnu opremu, ali treći red za sjedenje se može složiti ravno u obliku kreveta.

 

Paletu agregata čini Renaultov dvolitarski četvorocilindarski turbodizelaš koji će biti dostupan u tri nivoa snage: 109, 150 i 170 KS. Dva najmanje snažna agregata će biti uparena sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, dok će najsnažnija verzija imati šestostepeni automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom.

Datum objave: 03/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook