Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > AMG Project One > Superautomobil snimljen tokom testiranja

Mercedes AMG One

Superautomobil snimljen tokom testiranja

Nakon prvog promotivnog videa u maju, Mercedesov performantni model premium marke AMG snimljen je ponovo, na stazi u Nurburgringu prilikom testne vožnje, pokazujući snagu svog agregata...

Njemački proizvođač automobila je na nedavno održanom sajmu mobilnosti u Minhenu predstavio veliki broj novih, ažuriranih i konceptualnih modela i tako najavio uzbudljiv naredni period ljubiteljima svojih vozila. Između ostalih i performantna divizija AMG, Mercedesov podbrend predstavila je novi automobil na ovom sajmu, riječ je o prvom potpuno električnom vozilu koje nosi oznaku AMG, pod nazivom AMG EQS sa pogonskim sklopom ukupne snage od nevjerovatnih 751 KS.

 

 

 

 

 


Međutim jedan automobil je izostao iz ponude tokom ovog događaja, a to je upravo nedavno snimljeni AMG One. Na špijunskom video zapisu, nastalom tokom testiranja u najpoznatijoj testnoj stazi u Nurburgringu, model One nosi novu AMG maskirnu foliju koja je prvi put viđena na službenom i prvom promotivnom videu za ovaj superautomobil u maju ove godine. Početak videa prikazuje kako AMG One naizgled dolazi na kraj staze sa prljavštinom ispred sebe. Iako se na prvi pogled tako čini, ipak to nije kraj vožnje, jer se autmobil okreće i nastavlja dalje .Zatim je nakon okretanja odlazio u suprotnom pravcu od položaja kamere, dajući potpuni pregled stražnjeg dijela i čisti snimak motora sa zvukom F1. Poznato je da će u zvuku i performansama ovog superautomobila moći da uživa samo 275 srećnih i veoma bogatih ljubitelja, koliko će i jedinica modela biti proizvedeno. Službeno predstavljanje se očekuje u narednim mjesecima, a isporuka bi trebala da počne pred kraj ove godine. Za sada još nema tačnih datum, kao ni tačne cijene za ovaj model, ali sigurno je da će on koštati najmanje 2.3 miliona eura.

Datum objave: 15/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook