Naslovna > Automobili > Mazda > 2 > Supermini sa velikom mogućnostima

Mazda 2 2020.

Supermini sa velikom mogućnostima

Dobar izgled, praktičnost i zanimljive vozne karakteristike čine novu Mazdu 2 ozbilnjim suparnikom u supermini klasi...

 

Dok ostali brendovi zahtijevaju efikasnost kroz pogonske jedinice malog kapaciteta sa turbo punjačima, Mazda ostaje vjerna agregatima sa „prirodnom“ snagom koji daju dobre performanse i pristojnu ekonomičnost. Unutrašnjost ovog kompakta je privlačno dizajnirana sa kvalitetnim materijalima i završnom obradom, a bezbjednost putnika je na visokom nivou. Troškovi eksploatacije i održavanja bi tradicionalno trebali ostati niski, kao i kod prethodnih generacija koji su svojom pouzdanošću i kvalitetom učvrstili svoj status na tržištu. Prema tome, Mazda 2 je gradski automobil koji se kupuje „i srcem razumom“.

 

 

Svojim dizajnom ovaj supermini privlači poglede na ulici, jer je njegov oštar oblik kompatan i dopadljiv, dok velika rešetka hladnjaka i prepoznatljive zakošene LED svjetlosne grupe ostavljaju utisak da se radi o vozilu većih dimenzija. Mazda 2 je trenutno dostupna samo u petovratnoj varijanti. Kupcima su na raspolaganju tri benzinka agregata koji su izvedeni iz 1,5-litarskog Skyactiv-G i dostupni su varijanti sa 75, 90 i 115 KS. Svi navedeni agregati dolaze upareni sa petostepenim manuelnim mjenjačem, osim najjače varijante od 115 KS koja ima manuelni šestostepeni. Srednje rangirana varijanta od 90 KS je dostupna sa opcionalnim šestostepenim automatskim mjenjačem.

 

 

 

Mazda 2 je dostupna u varijantama serijske opreme SE+, SE-L + Sport i GT Sport +. Satelitska navigacija je dostupna u svim varijantama, posebno se ističe varijanta GT Sport od 115 KS koji ima sportski podešenu šasiju i ovjes kako bi se omogućio potpun sportski ugođaj u vožnji. Cijene ovog supermini modela na evropskom tržištu će se kretati od 14.900 do 19.500 eura po jedinici u zavisnosti od nivoa opreme.

Datum objave: 09/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook