Naslovna > Automobili > Audi > Q2 > Suptilne izmjene jedinstvenog stila

Audi Q2

Suptilne izmjene jedinstvenog stila

Audi je restilizovao svoj najmanji SUV model u ponudi Q2 koji bi trebao stići na tržište u oktobru...

Audi Q2 se od početka isticao prilično jedinstvenim stilom u poređenju sa ostatkom ponude proizvođača iz Ingolstadta, a sadašnjom restilizacijom nije pretrpio drastične izmjene. Prednja maska je malo dublje postavljena i na svom vrhu dobija suptilnu interpretaciju trostrukog proreza u Quattro stilu. Rešetka se nalazi na vrhu novog branika koji u S-Line i višim nivoima opreme dobija vazdušne otvore uglastijeg oblika.

 

 

 

Prednje svjetlosne grupe ostaju istog oblika kao na prethodniku, a svi modeli Q2 dolaze sa LED tehnologijom. Matrix LED jedinice i indikatori pomjeranja dolaze samo u najvišim nivoima opreme. Na zadnjem dijelu se ističu novi branici, a tu je i pet novih nijansi karoserije. Kao i na prethodnom modelu C-stub je dostupan u kontrastnom crnom, sivom ili srebrnom finišu kao i bojama karoserije.

 

 

 

 

 

 

Dizajn kontrolne table je isti kao i na prethodnoj generaciji Q2, dok se novi materijali se koriste za oblaganje vrata, a mjenjač brzina i ventilacioni otvori su blago restilizovani. Sve verzije osim osnovnog, ulaznog modela imaju 12,3-inčni Virtual Cockpit digitalni instrument pokazivač i 8,3-inčni infotaiment sistem kao standardni dio opreme. Kao i na prethodniku, ekran nije osjetljiv na dodir, nego se funkcije prebacuju uz pomoć kontrolnog točkića.

 

Kompatibilnost sa aplikacijom za pametne telefone je uključena u najnovija ažuriranja, što vlasnicima omogućava zaključavanje vozila sa bilo kog mjesta ili daljinsko provjeravanje količine goriva svojim telefonom. Evropskim kupcima će na raspolaganju biti pet nivoa opreme: Technik, Sport, S-Line, Black Edition i Vorsprung.

 

 

 

Restilizovani Q2 pokreće kao i do sada 1,5-litarski turbo benzinac od 150 KS i 250 Nm, ali će se u ponudi naći široka paleta benzinskih i dizelskih jedinica. Tu će se vjerovatno naći jednolitarski TFSI i dvolitarski TDI agregati koji bi do kraja godine trebali biti uvršteni u ponudu. Za 1.5 TFSI agregat dostupni su šetstostepeni manuelni i sedmostepeni automatski mjenjač dvostrukog kvačila koji prenose snagu na prednju osovinu. Varijanta sa pogonom na sva četiri točka će biti dostupna u dogledno vrijeme.

 

Cijene varijanti restilizovanog Audija Q2 još uvijek nisu objavljene.

Datum objave: 02/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook