Naslovna > Automobili > Bugatti > Chiron > Sur Mesure otkrio dva unikata

Bugatti Chiron

Sur Mesure otkrio dva unikata

Ista završna obrada nanesena je na magnezijumske točkove i natpis u motornom prostoru, dok se broj 38 pojavljuje na rešetki na zahtjev vlasnika...

Neposredno prije Božića Bugatti je najavio da pokreće poseban odjel za modifikovanje. Par Chirona koji vidite ovdje su dva od prvih koji su dobili Sur Mesure tretman. Počnimo s Chiron Super Sport: dobiva ono što Bugatti naziva „Vague de Lumiere“ farbanje, s kalifornijsko plavim finišom bogato ukrašenim naljepnicama „Aancia Mira“ (čitaj „narandžasti“).

 

 

 


U međuvremenu, Chiron Pur Sport ima izloženu plavu karbonsku karoseriju sa Nocturne prugama, francusku trobojku na zadnjem spojleru, plus vezice French Racing Blue iznutra i izvana. Proces za oba automobila trajao je ukupno pet sedmica, sa svakim slojem boje (a Bugatti kaže da ih ima puno) pažljivo ručno nanesenim sa „milimetarskim savršenstvom“. Nakon toga se nanosi dosta prozirnog laka kako bi se osiguralo da ručni rad preživi elemente nakon toga.

 

 

„Vague de Lumiére“ primijenjeno na ova dva primjera naših hiper sportskih automobila utjelovljuje Bugattijevu fundamentalnu filozofiju; zanatstvo, inovacije i naslijeđe, rekao je Christophe Piochon, predsjednik Bugattija. „Zaista sam uzbuđen što ću svjedočiti onome što će naši kupci, zajedno sa Sur Mesure timom, stvarati u godinama koje dolaze“.

Datum objave: 21/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook