Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Velar > SUV debituje s novim infotainmentom i blago redizajniranim svjetlima

Range Rover Velar

SUV debituje s novim infotainmentom i blago redizajniranim svjetlima

Land Rover će takođe prodavati četvorocilindarske D200 i šestocilindarske D300 dizel verzije Velara na Starom kontinentu. Što se tiče SVAutobiography sa svojim moćnim 5,0-litarskim V8, nažalost neće se pojaviti. U najnovijem Range Roveru i Range Rover Sportu, JLR je zamijenio svoj motor sa kompresorom BMW-ovim bi-turbo 4,4-litarskim V8, kodnog naziva "N63"...

Vjerovatno jedan od najelegantnijih dostupnih SUV-ova, Range Rover Velar dobija suptilne promjene eksterijera za modelsku godinu 2024. Dizajneri Land Rovera nisu se previše bavili stilom jer luksuzno vozilo u velikoj mjeri zadržava elegantan stajling verzije prije facelifta. Ažurirana su i prednja dnevna svjetla, kao i prednja rešeta, dok je nazad donji dio branika blago izmijenjen. Veće promjene dogodile su se unutar kabine gdje Velar koristi Land Roverov elegantni infotainment od 11,4 inča sa "lebdećim" zakrivljenim staklenim ekranom osjetljivim na dodir. Ova promjena hardvera dovodi ga u liniju sa Range Roverom i Range Rover Sport, omogućavajući korisnicima pristup 80 posto dostupnih funkcija sa samo dva dodira na početni ekran.

 

 

 


Pivi Pro može prihvatiti bežična ažuriranja i prednosti bežične podrške za Android Auto i Apple CarPlay, zajedno s bežičnim punjenjem u novom prostoru za pohranu na središnjoj konzoli. OTA unaprijeđenja su takođe planirana za pogonski sklop i šasiju, zajedno sa navigacijskim mapama i dijagnostikom na vozilu. Presvlaka bez kože kombinuje vunu sa poliuretanskim tekstilnim umetcima, dok tri nova kožna enterijera dolaze u Cloud, Raven Blue ili Deep Garnet. Kako bi začinio stvari, Land Rover ugrađuje Moonlight Chrome akcente na volan, ventilacione otvore i okvire centralne konzole. Kupci sada mogu naručiti Velar u metalik Varesine plavoj ili Premium metalik Zadar sivoj boji.

 


Land Rover namjerava prodavati osnovni 2024 Range Rover Velar S kao model D200 sa 2,0-litarskim turbo motorom od 201 KS. Snaga se šalje na standardni sistem pogona na sve točkove preko novog osmostepenog automatskog mjenjača koji obećava glatkiju promjenu brzina. Dostupan je i P400e sa plug-in hibridnim pogonom,  koji je dobio nadogradnju baterije s povećanjem kapaciteta sa 13,6 kWh na 19,2 kWh kako bi prešao 64 u WLTP ciklusu na električni pogon. 

 

Datum objave: 03/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook