Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > G klasa > SUV dobio 850 KS nakon Mansory-jevog tretmana

Mercedes-AMG G63

SUV dobio 850 KS nakon Mansory-jevog tretmana

Mansory je otkrio nekoliko verzija u posljednjih nekoliko mjeseci koje uključuju Mercedes-Maybach S-klasu, Ferrari Monza SP2 i Lamborghini Urus. Biće zanimljivo vidjeti koje će druge Mansory Bespoke kreacije debitovati u budućnosti...

Mansory tuning kuća nudi vizuelne i performansne nadogradnje za razne marke i modele, a njihov novi Mansory Bespoke program podiže prilagođavanje automobila na lični nivo, stvarajući unikatna vozila za kupce. Njihova najnovija kreacija je poboljšani Mercedes-AMG G63 sa vizuelnim preobražajem koji uključuje više od dodatnih aero dijelova i zanimljivih boja. Mansory je dodao novi prednji branik, obloge blatobrana, krovni spojler i još mnogo toga, a sve to od kovanog karbona. Međutim, teško je ne pozabaviti se shemom boje koja sprijeda počinje kao tirkizna i ka nazad prelazi u crnu - tjuner završnu obradu boje naziva “Algoritamsko izblijeđivanje”. Koristi crno obojen simbol koji postaje sve gušći u veličini, razmaku i količini, pomičući se prema zadnjoj strani, stvarajući izgled izblijedjele boje.

 

 

 


Mansory je takođe modifikovao pogonski sklop modela G63, dodajući veće turbo punjače 4,0-litarskom V8 agregatu ispod karbonskog poklopca motora. Kompanija je instalirala novi izduvni sistem visokih performansi koji radi sa reprogramiranom elektronikom kako bi se razvila dodatna snaga. Rezultat ovih poboljšanja je da motor sad razvija 850 konjskih snaga (663 kilovata) i 1.000 Nm obrtnog momenta, što je veliko unaprijeđenje u odnosu na standardnih 585 KS i 850 Nm obrtnog momenta. Time je povećana i maksimalna brzinu na regulisanih 250 kilometara na čas. Dodatna snaga omogućava SUV-u da postigne brzinu od 100 km/h za 3,5 sekunde.

 


U unutrašnjosti kupac je naručio kompletno pretapaciranje Mercedesa, završnu obradu kabine u posebnoj boji zvanoj Feroza, uključujući i tepihe. SUV dobija novi sportski volan od kože i karbona, tirkizno obojene karbonske umetke i aluminijumske sportske pedale. Umeci u vratima, centralni naslon za ruke i sjedišta imaju kožne umetke sa 3D reljefom.

 

 

 

 

Nova divizija Mansory Bespoke će dodati još veću slobodu i prilagodljivost vozilima kupaca, što bi trebalo iznjedriti neke zapanjujuće kreacije.

Datum objave: 18/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook