Naslovna > Automobili > Volvo > Polestar > SUV najavljen sa preko 600 kilometara dometa

Polestar 3 EV

SUV najavljen sa preko 600 kilometara dometa

Polestar 3 dio je planova brenda za širenje, što uključuje povećanje prisustva na najmanje 30 globalnih tržišta do kraja sljedeće godine. Do sredine decenije, proizvođač automobila želi da poraste deset puta u smislu globalne prodaje sa oko 29.000 vozila u 2021. na 290.000 prodaja u 2025. godini...

Polestar radi na najmanje dva nova proizvoda, koji će se vrlo brzo pridružiti asortimanu modela. Jedan od ovih modela je prvi električni SUV brenda koji bi trebalo da debituje u oktobru ove godine. Postoji nova „teaser“ slika koja prikazuje to vozilo i ono se već oblikuje kao veoma ozbiljan kandidat u brzo rastućem segmentu električnih SUV vozila. Ovo je naš prvi službeni pogled na novo električno vozilo bez kamuflaže.

 

 

 


Polestar vidi ogroman potencijal u ovom segmentu, koji je trenutno jedan od najvećih i najbrže rastućih segmenata u automobilskoj industriji. Polestar 3 će se proizvoditi u Sjedinjenim Državama i Kini, a prvi primjerci planirani su za montažu početkom sljedeće godine. Kupci će moći da naruče odmah nakon premijere u oktobru. Nisu poznati svi tehnički aspekti performansi EV SUV-a, iako Polestar kaže da će se oslanjati na električni sistem sa dva motora koji se napaja velikom baterijom za ciljani domet između dva punjenja od preko 600 kilometara. Imajte na umu da su ove brojke zasnovane na izdašnijem ciklusu WLTP testiranja u Evropi.

 


„Polestar 3 je SUV za električno doba“, komentariše Thomas Ingenlath, Polestar-ov izvršni direktor. “Naš dizajnerski identitet evoluira s ovim vrhunskim velikim luksuznim EV, sa snažnim, individualnim karakterom brenda. Ovim automobilom vraćamo 'sport' u SUV, ostajući vjerni našim korijenima performansi.” Prema onome što se zna do sada, Polestar 3 će takođe biti dostupan u verziji s jednim motorom kao pristupačnija alternativa modelima s vrhunskim asortimanom. Generalno, EV SUV će biti pozicioniran kao skuplji i luksuzniji proizvod od Volva XC90 sljedeće generacije, s kojim će dijeliti svoju platformu. Polestar 3 će, međutim, pokretati ekskluzivni pogonski sklopovi koji neće biti dostupni na XC90.

Datum objave: 08/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook