Naslovna > Automobili > Jeep > Recon > SUV u retro stilu potpuno električna alternativa Wrangleru

Jeep Recon Concept

SUV u retro stilu potpuno električna alternativa Wrangleru

Tek će se vidjeti unutrašnjost nadolazećeg Recona, ali više se očekuje kabina sličnija onoj grubog i spremnog Wranglera nego od premium fokusiranog Wagoneer S...

Jeepova čisto električna strategija je uveliko u toku, s nadolazećim Reconom koji će stati uz nedavno najavljene Avenger i Wagoneer S. Jeep je takođe potvrdio da će Recon i Wagoneer S doći do 2025. godine. Novi Recon je predstavljen kao rival novim Hummer EV i Bollinger B1, a Jeep kaže da je bez stida uzeo dizajnerske detalje iz Wranglera, dajući novom automobilu uspravan stav, agresivan prednji kraj i široke bokove. Poput Wranglera, vrata Recon-a su dizajnirana da se mogu ukloniti, a krov se može uvući kako bi se putnicima pružila dodatna doza uživanja na otvorenom vazduhu.

 

 

 

 

Jeep želi naglasiti da Recon neće biti zamjena za Wrangler, iako je slične veličine. Kako bi razlikovao Recon od Wranglera, Jeep će ponuditi Recon samo sa čisto električnom snagom. Kao i svaki model Jeep-a, biće dostupan i sa pogonom na sva četiri točka. Još uvijek nema informacija o veličini baterije, ali s obzirom na to da će Recon „sjediti“ na nadolazećoj EV-bespoke STLA Large arhitekturi, kapaciteti baterija od preko 100 kW bi mogli biti mogući.

 


Kako bi Recon pružio istinsku sposobnost van utabanih staza, dolazi sa Jeepovim sistemom upravljanja vučom Selec-Terrain, zaštitom ispod karoserije, kukama za vuču i agresivnim off-road gumama kao standardnom opremom.

Datum objave: 09/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook