Naslovna > Suzuki > Swift > Suzuki radi na smanjenju ukupne mase

Suzuki

Suzuki radi na smanjenju ukupne mase

Iduća generacija Suzukija Swift imaće manje od 870 kg što je znatno manje od sadašnjih 1,045 kg. Na taj se način želi vratiti stara slava modela Swift Sport.

Trenutno aktuelna generacija Suzuki Swifta Sport ima ukupnu masu od 1,045 kg što je za današnje uslove pohvalno. Međutim, primjetan je trend smanjenja ukupne mase jer se na taj način postižu bolje performanse i niža prosječna potrošnja goriva.
Upotrebom laganih materijala na strateškim mjestima postiže se željeni cilj. Pri ostvarivanju ovog cilja bitna je činjenica što lagani materijali sada imaju prihvatljivu cijenu čak i u slučaju malih gradskih automobila u čiju klasu spada i Suzuki Swift.


Nova bi generacija, berem po obećanju, nailaskom na vagu trebala pokazivati 870 kg što je za osjetnih 175 kg manje nego do sada.
Kao pogonski motor spominje se 1,4 litreni benzinac koji uz oznaku Sport isporučuje 160 KS što je rangu sa sportskom Toyotom GT 86.
Ubrzanja i maksimalna brzina bit će na nivou oznake Sport. Tek podsjećanja radi recimo da je prva generacija Suzukija Sport sa motorom snažnim 101 KS odavno ušla u krug kultnih automobila.

 

Datum objave: 04/04/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook