Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > A Klasa > Sve manje kamuflaže na osvježenoj verziji

Mercedes-Benz A Klasa

Sve manje kamuflaže na osvježenoj verziji

Mercedes-Benz će uskoro predstaviti facelift izdanje svog hatchback modela A Klase, koji je ovih dana primjećen na testiranju u Njemačkoj u kako se čini, završnoj fazi radova...

Nakon tri godine od predstavljanja, 2018. godine, došlo je vrijeme za unaprijeđenje ovog malog kompaktnog automobila, kako bi zadržao korak sa konkurencijom. Takođe cilj njemačkog proizvođača atomobila je da ovim facelift izdanjem održi interesovanje kupaca i popularnost ovog modela do sljedeće generacije, čiji je dolazak planiran za tri ili četiri godine. Testni model primjećen je u Njemačkoj, a špijunske fotografije, koje su nastale tom prilikom,  pokazuju da je samo još mali dio auta prekriven kamuflažnom folijim, što znači da se radovi polako bliže kraju i da bismo uskoro mogli vidjeti finalni proizvod. Na osnovu ovih slika takođe možemo vidjeti da novi model neće donijeti neke velike dizajnerske izmjene u odnosu na prethodnika. Na slikama ovaj prototip nosi kamuflažnu masku koja prekriva prednji kraj vozila, gdje će biti, kako se čini, nova redizajnirana maska hladnjaka.

 

 

 

 

 

U sredini se nalazi novi senzor za sigurnosne i pomoćne sisteme vozila, koji bi u finalnom proizvodu mogao biti integrisan u Mercedesov logo. Maska hladnjaka je okružena blago redizajniranim svjetlima, koja će dobiti minimalne unutašnje izmjene. Zadnji dio automobila donosi još manje izmjena od prednjeg dijela, u odnosu na standardni model. Dijelovi koji su još uvijek prekriveni kamuflažnom maskom i na kojima možemo očekivati nekakve novine su zadnja svjetla i donji dio odbojnika, ostaje nam samo da vidimo u kojoj mjeri će biti izmjenjeni. Iako za sada nema zvaničnih informacija, u javnosti kruže špekulacije da će paleta motora za ovaj model biti izmjenjena. Vjeruje se da će Mercedes napustiti pogonske sklopove iz Renaulta u korist novih jedinica razvijenih u saradnji s Geelyjem.

Datum objave: 11/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook